Ensimmäinen vuosi uudenlaista kaupunkielämää Lipporannassa - Lipporanta

joulukuu 31, 2018

Ensimmäinen vuosi uudenlaista kaupunkielämää Lipporannassa

Kuluneen vuoden aikana Oulun Lipporantaan on syntynyt Suomen ensimmäinen Kotikatu365-asuinalue. Neljän ensimmäisen asuintalon muodostama ”kruunu” on noussut talo talolta alueen ytimeen. Viime vuonna joulun tienoilla ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan vastavalmistuneisiin koteihinsa As Oy Lipporannan Virtaan.  Taloon tuli lisää elämää tammikuussa, kun suosittu liikuntapainotteinen Touhula-päiväkoti aloitti toimintansa sen alakerrassa. Tammikuussa aloitettiin myös ensimmäiset yhteiset asukastapaamiset, jotka ovat nyt vakiintuneet kuukausittaisiksi tapahtumiksi.

Kruunun toinen talo, As Oy Lipporannan Koski, oli valmiina vastaanottamaan asukkaat heinäkuun lopulla. Kosken myötä lipporantalaiset pääsivät nauttimaan oman kodin lisäksi myös asukkaiden upeista yhteistiloista. Viihtyisistä yhteistiloista noin puolet – kokous- ja juhlatila, saunatilat, vierashuone, it-työpisteet, lasten leikkihuone sekä aula/pelitila – sijoittuu talon ensimmäiseen kerrokseen ja Lipporannan Virtaan johtavan välikäytävän varrelle. Sisustussuunnittelijan viimeistelemissä tiloissa vietettiin avajaisia elokuun loppupuolella.

Myös Lipporannan palvelukoordinaattori Anu aloitti tehtävässään elokuussa. Hän toimii palveluoperaattorin puolelta asukkaiden pääyhteyshenkilönä erilaisissa käytännön asioissa ja tukee aidon yhteisöllisyyden luomista asuinyhteisöön – mm. ideoimalla yhdessä lipporantalaisten kanssa mukavia yhteisiä tapahtumia ja aktiviteetteja.

Lokakuussa julkaistiin Kotikatu365-asumiskonseptiin kuuluva digitaalinen palveluportaali, jota on kehitetty yhteistyössä lipporantalaisista koostuvan pilottiryhmän kanssa. Portaalissa voi mm. lukea tiedotteita, tilata kotiin palvelukumppaneiden tuottamia arjen palveluja, varata yhteistiloja omaan käyttöön ja luoda yhteisiä tapahtumia asukkaille.

Lokakuussa luovutettiin kolmannen talon eli As Oy Lipporannan Selän huoneistot niiden asukkaille. Joulukuussa talossa myös aloitti palvelukumppanina Coronaria hoivapalvelut, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista senioreille sekä uudentyyppisen vuokra-asumisen muodon sellaisille asukkaille, joiden toimintakyky on alentunut.

Lipporannan neljäs asuintalo valmistuu keväällä 2019, jolloin myös koko 500 neliön yhteistilakokonaisuus tulee asukkaiden käyttöön. Tilat luovat ainutlaatuiset puitteet kohtaamisille ja yhteiselle tekemiselle, mutta aitoa yhteisöllisyyttä ei luonnollisesti synny ilman asukkaiden omaa aktiivisuutta. Onkin ilahduttavaa, miten aktiivisesti lipporantalaiset ovat jo ryhtyneet käyttämään yhteistiloja ja osallistumaan yhteisiin tapahtumiin. Mukavaa yhteistä tekemistä on ideoitu asukastapaamisissa ja onpa jo luotu säännöllisiä kokoontumisiakin tiettyjen harrastusten ympärille.

Alkava vuosi 2019 tuo lisää mahdollisuuksia nauttia uudenlaisesta, aktiivisesta ja mukavasta kaupunkielämästä Lipporannassa.