Lipporannan kruunun neljäs sakara sisätyövaiheessa - Lipporanta

marraskuu 20, 2018

Lipporannan kruunun neljäs sakara sisätyövaiheessa

Lipporantaan ensi vaiheessa rakennettavien neljän kerrostalon muodostama kruunu on noussut talo talolta alueen ytimeen. Kolmessa talossa asutaan jo ja neljännessä on päästy aloittamaan sisätyöt. Vastaava mestari
Ilkka Pylväs Rakennusteholta vastaa kruunun neljännen sakaran eli As Oy Lipporannan Lahden rakennustöistä.

”Lahden sisätiloissa on meneillään väliseinä- ja maalaustyöt ja laatoituksia aloitellaan. Talon alakertaan rakentuu myös asukkaiden yhteistiloja – esim. kuntosali. Samalla työn alla on Lahden ja Kosken välinen välikäytävä, johon sijoittuu myös alueen Lipporannantien puoleinen sisäänkäynti”, Pylväs kertoo. Neljän talon keskelle jää sisäpiha, jonne rakennetaan mm. leikkipaikka ja grillialue.

Työmaalla työskentelee päivästä riippuen 20-30 rakentamisen ammattilaista. Ilkka Pylvään mukaan henkilökunta on viihtynyt hyvin työmaalla rakentamassa uudenlaista asumista. Myös yhteiselo jo alueella asuvien asukkaiden kanssa on sujunut mukavasti.

Vastaavan mestarin näkökulmasta useamman asuintalon työmaalla on tavallista enemmän yhteistyötä kollegoiden kanssa, kun esimerkiksi kuljetukset ja muu alueen logistiikka suunnitellaan yhdessä niin, että työt voivat jatkua sujuvasti kaikissa rakennuksissa. Tällä varmistetaan, että Lipporannan kruunu valmistuu suunnitellussa aikataulussa ensi keväänä.