Mukavampaa ja rikkaampaa elämää Lipporannassa - Lipporanta

helmikuu 28, 2019

Mukavampaa ja rikkaampaa elämää Lipporannassa

FORUM24 28.2.2019

Health City Finlandin (HCF:n) myyntipäällikkönä vastikään aloittanut Jouni Puurunen on sen verran tohkeissaan, että tuskin malttaa lopettaa puhelinkeskustelua. Hän myöntää itsekin olevansa enemmän kuin innoissaan HCF:n kehittämästä Kotikatu365-konseptista, jota ensimmäisenä pääsevät hyödyntämään oululaisen Lipporannan asukkaat.

Puurunen luonnehtii Kotikatu365-konseptin tarjoamia palveluja sekä asukkaiden yhteiseen käyttöön tarkoitettuja tiloja ja tavaroita asuntojen jatkeeksi. Ne antavat asukkaille tilaisuuden elää rikkaampaa ja yhteisöllisempää elämää, mutta minkäänlaista pakkoa niiden hyödyntämiseen ei ole.

”Meitä ihmisiä on monenlaisia. Kotikatu365:ssä on paljon sellaisia elementtejä, jotka mahdollistavat yhteisen tekemisen. Jokainen saa sitten käyttää näistä elementeistä juuri niitä, joita haluaa”, korostaa Puurunen.

HCF toimii hankekehittäjänä Lipporannassa, joka on uusi asuinalue Oulun keskustan välittömässä läheisyydessä – hienolla paikalla jokisuistossa Hartaanselän rannalla.

Uusi ja erilainen konsepti

Jouni Puurunen on asuntojen, niiden myynnin ja asuntomarkkinoiden asiantuntija. Hänellä on vankka tausta työskentelystä niin rakennusyrityksessä kuin kiinteistönvälitysliikkeessä. Kokemuksensa perusteella Puurunen arvioi Kotikatu365-konseptin uudeksi, erilaiseksi ja paljon etuja tarjoavaksi – sellaiseksi, jota hän mielellään vie eteenpäin.

Vastuualueenaan HCF:ssä Puurusella on yhtiön rakennuttamien Kotikatu365-asuinalueiden asuntomyynti ja markkinointi. Ensimmäinen kohde on juuri Lipporanta, jonka rakentaminen on parhaillaan käynnissä. Osa alueen rakennuksista on jo valmiita. Kuusamon Hotkunrannassa konseptia noudattavan alueen pystyttäminen on alkamassa. Myös muualle Suomeen niitä nousee jatkossa.

Myyntipäällikkö Puurunen korostaa, että Kotikatu365-konsepti tuo asukkaille roppakaupalla aivan konkreettisia hyötyjä. Osa niistä tietää myös rahan säästöä. Hän luettelee vain muutamia esimerkkejä:

”Omaan asuntoon ei kannata hankkia neliöitä varmuuden vuoksi, kun käytettävissä on yhteinen vierashuone. Eikä kuntosalikorttia tarvitse ostaa, kun voi käydä omalla salilla. Perhejuhlia varten on yhteinen juhlatila – tiloja ei tarvitse varata ulkopuolelta. Omaa porakonetta ei tarvitse, kun sen voi lainata. Ja erilaiset tapahtumat tutustuttavat naapureihin, karkottavat yksinäisyyttä ja antavat mahdollisuuden yhteiseen tekemiseen.”

Kätevä palveluportaali

Jouni Puurunen kehuu myös digitaalista Kotikatu365-palveluportaalia, jonka kautta voi muun muassa järjestellä erilaisia asukkaiden yhteisiä tilaisuuksia, varata käyttöönsä yhteiskäyttötiloja ja -tavaroita sekä tilata palveluja.

”Konseptia kokonaisuudessaan sekä palveluportaalia myös kehitetään jatkuvasti. Tässä työssä otetaan tarkasti huomioon asukkaiden toiveet ja näkemykset”, hän huomauttaa.

Niin omistus- kuin sijoitusasuntojen hankkijan kannalta tärkeänä Jouni Puurunen pitää sitä, että ainutlaatuinen asuntojen ja palvelujen kokonaisuus on hinnoiteltu maltillisesti.

Uuden asuinalueen ydin pian valmis

Lipporantaan nousee ensimmäisessä vaiheessa neljä kerrostaloa, joista kolme on jo valmiina. Näissä on yhteensä 221 asuntoa, joista noin 80 prosenttia on myyty. Neljänteen taloon asukkaat pääsevät muuttamaan tulevan huhtikuun aikana. Lipporannan neljä ensimmäistä taloa – Koski, Virta, Lahti ja Selkä – muodostavat alueen ytimen, niin sanotun kruunun.

Jouni Puurusen mukaan kruunun valmistuminen tarkoittaa myös sitä, että asukkaat saavat nyt kokonaan käyttöönsä noin 500 neliömetrin laajuiset yhteistilat kuten kuntosalin ja lobbyn.

”Jo aikaisemmin ovat valmistuneet kokous- ja juhlatila, saunatilat, vierashuone, it-työpisteet ja lasten leikkihuone”, hän kertoo.

Täysin valmiina Lipporanta koostuu aikanaan kymmenestä kerrostalosta.