Oulussa ja jokisuistossa pyöräillään kaikkina vuodenaikoina - Lipporanta

lokakuu 29, 2018

Oulussa ja jokisuistossa pyöräillään kaikkina vuodenaikoina

Oulu on kuuluisa kevyen liikenteen väylistään: pyöräteitä löytyy kaikkiaan yli 600 kilometrin verran. Kaupungin kauneimmat pyöräilyreitit tarjoaa Oulujokisuiston alue – olipa vuodenaika mikä tahansa.

Yhtä kuuluisia ovat innokkaat oululaiset pyöräilijät, jotka ovat liikenteessä reippaasti vuodenajasta tai säästä riippumatta. Talvipyöräilyn runsautta hämmästellään niin muualla Suomessa kuin maailmallakin. Oulu onkin yksi pyöräilijäystävällisimmistä kaupungeista maailmassa ja onpa täällä perustettu talvipyöräilyn kansainvälinen järjestökin, ”Winter Cycling Federation”, joka mm. järjestää vuosittaisia konferensseja.

Yksi vahva syy pyöräilyn suureen suosioon on se, että sitä pidetään Oulussa kaikkein nopeimpana liikkumismuotona – etenkin, jos reitti kulkee ydinkeskustan kautta. Moni pääsee kesät talvet töihin ja kotiin polkupyörällä ripeämmin kuin millään muulla kulkuvälineellä.

Toinen tekijä ympärivuotisen pyöräilyn yleisyyteen on hyvä talvikunnossapito. Oulun kaupunki sai talvipyöräilyn valvontamenetelmällään Kuntatekniikan saavutus -palkinnon kesällä 2018. Menetelmällä tähdätään yhtenäiseen laatutasoon pyöräteillä ympäri vuorokauden ja ympäri vuoden.