Palvelukoordinaattori Anu: Lipporantaan on muodostunut kaikenikäisten mukava asuinyhteisö - Lipporanta

syyskuu 5, 2019

Palvelukoordinaattori Anu: Lipporantaan on muodostunut kaikenikäisten mukava asuinyhteisö

Kysyimme Kotikatu365-palvelukoordinaattori Anu Kujalalta, miten kesä on sujunut Lipporannassa.

”Erittäin hyvin! Jo toukokuussahan saimme kaikki Kotikatu365-yhteistilat käyttöön ja asukkaat ovat ottaneet ne omikseen. Kesän aikana on vähitellen kasvatettu myös yhteiskäyttövälineiden valikoimaa. Polkupyörät ovat olleet tosi aktiivisessa käytössä ja yhteiskäyttöautollekin lipporantalaisilla on ollut tarvetta heti ensimmäisestä viikosta alkaen. Välinevarastoon olemme koonneet jo aika valikoiman erilaisia lainattavia hyötyvälineitä – esim. työkaluja, liikuntavälineitä ja lasten tarvikkeita. Niille on selvästi ollut käyttöä ja jatkossakin valikoimaa kehitetään asukkaiden toiveita kuunnellen”, Anu kertoo.

Anun mukaan yhteistilojen vierashuoneelle on ollut paljon kysyntää kesäkuukausina, kun asukkailla on ollut yöpyviä vieraita. Hyvin varustellun kuntosalin myötä myös nuoremmat asukkaat ovat löytäneet entistä useammin tiensä yhteistiloihin. ”Nyt kun kaikki erilaiset yhteistilat ovat aktiivisessa käytössä, voi selkeästi nähdä, että tänne on muodostunut kaikenikäisten asukkaiden mukava yhteisö. Olen myös huomannut, että naapuriapu toimii hienosti lipporantalaisten kesken.”

”Digitaalisen Kotikatu365-palveluportaalin asukkaat ovat ottaneet hyvin käyttöön ja suurin osa heistä on sen aktiivikäyttäjiä. Sieltä varataan tiloja omaan käyttöön ja palveluja kotiin – ja luodaan myös yhteisiä tapahtumia. Yhteistapahtumien osalta oli kesällä hieman hiljaisempaa, mutta nyt kun on palattu lomilta ja mökeiltä, asukkaat näyttävät taas kaipaavan yhteistä tekemistä. Vastikään kymmenkunta lipporantalaista kävi risteilemässä Oulu-laivalla, käsityö- ja porinapiiri on jälleen käynnistetty ja tosi pidetyt Jimin ulkojumpat ovat jatkaneet suosiotaan,” Anu valottaa.

Ensi viikolla Lipporannassa järjestetään kaikille asukkaille tarkoitettu isompi syystapahtuma, joka keskittyy hyvinvointiin.