Uudet lipporantalaiset: meri ja yhteisöllisyys viehättävät - Lipporanta

heinäkuu 5, 2018

Uudet lipporantalaiset: meri ja yhteisöllisyys viehättävät

Eilen järjestettiin infotilaisuus As Oy Lipporannan Kosken asunnonostajille, jotka pääsevät muuttamaan koteihinsa muutaman viikon päästä. Tilaisuuteen Villa Lipporantaan kokoontui noin 25 henkilöä kuulemaan ja keskustelemaan mm. muuttoon, lähipalveluihin, yhteistilojen valmistumiseen ja alueen rakennusaikatauluihin liittyvistä asioista. Samalla osallistujat pääsivät jo tutustumaan tuleviin naapureihinsa, jotka asuvat samassa kerrostalossa.

Keskustelu kävikin vilkkaana ja tunnelma uusien lipporantalaisten keskuudessa oli innostunut ja odottava. Eikä ihme – pääseväthän he kohta nauttimaan upouusista kodeistaan Hartaanselän äärellä yhteisössä ja puitteissa, jollaisia ei muualla vielä ole.

”Meri ja yhteisöllisyys”, kiteyttivät Sinikka ja Pekka Niemi omat kriteerinsä asunnon hankinnalle Lipporannasta. He luopuvat omakotitalosta Muoniossa ja ”kesämökistä” oululaisessa kerrostalossa siirtyäkseen vakituisesti Lipporantaan asumaan. Uutta kesämökkiä vielä katsellaan Muonion suunnalta.

”Haluamme asua lähellä lapsiamme ja lastenlapsiamme täällä Oulussa. Vaikka muuttaminen on aina oma ponnistuksensa, uskomme, että tämä ratkaisu on meille hyvä”, Sinikka kertoi ja visioi jo samalla taidepiirin ja kuntopiirin perustamista Lipporantaan.

Asukkaiden yhteiselle toiminnalle avautuu hienot mahdollisuudet, kun noin puolet 500 m
2:n yhteistiloista saadaan käyttöön Lipporannan Kosken valmistuessa. Vierashuone, kokous- ja juhlatila, saunatilat sekä leikki- ja pelitilat lapsille ja nuorille aukeavat asukkaille elokuun alussa. 

Infotilaisuuden osallistujat odottivat jo innolla myös asukkaiden omaa kuntosalia, joka sijoittuu ensi vuoden puolella valmistuvan asuintalon alakertaan.