Palvelukoordinaattori Anu iloitsee yhteisöllisyyden synnystä - Lipporanta

tammikuu 24, 2019

Palvelukoordinaattori Anu iloitsee yhteisöllisyyden synnystä

Anu Kujala aloitti Kotikatu365-palvelukoordinaattorina viime elokuussa. Yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään on yhteisöllisyyden luominen ja yhteisen tekemisen käynnistäminen yhteistyössä Lipporannan asukkaiden kanssa.

Iloisena hän toteaa uusien lipporantalaisten lähteneen hyvin mukaan yhteiseen toimintaan: ”Tänne on jo selkeästi muodostunut asukkaista touhuporukka, jonka kanssa olemme suunnitelleet ja käynnistelleet yhteisiä aktiviteetteja. Esimerkiksi yhteistiloissa pidetty Lipporannan joulujuhla oli tosi mukava tapahtuma – tarjoilut hoidettiin nyyttikestiperiaatteella ja asukkaat järjestivät hauskaa ohjelmaa. Nyt suunnitteilla on helmikuulle mm. ystävänpäiväjuhla ja kulttuuriretki.”

Asukkaiden toiveita yhteisestä tekemisestä kuunnellaan mm. kuukausittain järjestettävissä asukastapaamisissa. Loppuvuodesta käynnistettiin viikoittaiset sauvakävelylenkit lähialueella ja muidenkin harrastusten tiimoilta on aloiteltu säännöllisiä kokoontumisia yhteisessä olohuoneessa.

”Eikä aina tarvita edes mitään erityistä aktiviteettia, vaan yhdessäolo ja keskustelukin riittää – ja siihenhän Lipporannan yhteistiloissa on erinomaiset mahdollisuudet. Porinapiiriin tai kisastudioon tv:n äärelle voi kokoontua pienemmälläkin porukalla”, Anu kertoo.

Asukkaat voivat itse luoda tapahtumia ja kutsua niihin naapureitaan Kotikatu365-palveluportaalin kautta. Palveluportaalista voi tarvittaessa myös varata yhteistiloja omaan käyttöön. Anun mukaan vierashuone on ollut erityisen suosittu – varsinkin joulukuussa varauksia oli paljon. Myös saunatiloja on varattu omaan käyttöön, samoin juhlatilaa, jossa on pidetty mm. valmistujaisjuhlia.

Anu on Lipporannassa paikan päällä kahtena päivänä viikosta ja silloin hän tapaa asukkaita yhteistiloissa.

”Täällä asuu aivan mahtavia ihmisiä, jotka tulevat aktiivisesti juttelemaan ja kysymään apua erilaisissa asioissa. Tämä on antoisaa työtä, jossa saa kohdata ihmisiä ja myös auttaa heitä rakentamaan uusia ihmissuhteita omassa naapurustossaan.”